Veiligheid & Rampenbestrijding

Op deze pagina leest u informatie over veiligheid & rampenbestrijding in de gemeente Bergambacht.

  


Logo StedinStoringen elektriciteit en gas

Als de stroom uitvalt, is het belangrijk dat u eerst bepaalt of er een defect is in uw eigen installatie of dat er iets mis is in het netwerk van Stedin. Ruikt u een gaslucht of is de gasuitvoer uitgevallen? Via deze stappenplannen bepaalt u snel wat u moet doen bij storingen aan elektriciteit en gas. Stedin biedt verbeterde storingsinformatie via apps en mobiele website.


Burgernet

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, politie en de gemeente Bergambacht om de veiligheid te bevorderen.
 


Gladheidbestrijding

De gemeente vindt het belangrijk inwoners goed te informeren over gladheidbestrijding. Daarom kunt u op deze website lezen wat de gemeente doet aan gladheidbestrijding en wat u zelf kunt doen om de veiligheid te vergroten. 

 


Wijkagent en politie

Ton van Hemmen is sinds 2003 werkzaam als wijkagent in de drie kernen. Hij is bereikbaar op het politiebureau aan de Hof ter Bergen 22 in Bergambacht. U bent daar welkom voor een gesprek of voor het doen van aangifte.

 


Brandweer Hollands Midden

De brandweer krijgt te maken met nieuwe ontwikkelingen en steeds ingewikkelder en ingrijpender incidenten. Daarom zijn de brandweerkorpsen in Hollands Midden geregionaliseerd.

 


Wat kunt u zelf doen bij een ramp?

Op de pagina Wat kunt u zelf doen bij een ramp  leest u  alles wat u moet weten als de sirene gaat of als u getuige bent van een noodsituatie.

 


Bezoekt u een evenement? Bereid u voor!

Gaat u weleens naar een evenement? Bereidt u zich dan voor op mogelijke risico’s?  Bij een bezoek aan een evenement denkt u misschien niet zo snel aan risico’s. Als dan iets gebeurt, weet u dan wat u kunt doen? 

 


 Het voorkomen en bestrijden van rampen

De gemeente heeft tot taak rampen te voorkomen en te bestrijden. Iedere gemeente, dus ook de gemeente Bergambacht, heeft daarvoor een plan klaarliggen. Zo’n plan voorziet in de inzet van onder meer politie, ambulancedienst, brandweer, GHOR en het Rode Kruis ten tijde van een ramp.

 


Meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over veiligheid & rampenbestrijding? Neem dan contact op met de gemeente Bergambacht, tel.: (0182) 356555 of stuur een e-mail naar gemeente@bergambacht.nl.